Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden säätiön säännöt (FI)

1§ Säätiön nimi ja kotipaikka

Säätiön nimi on Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden säätiö sr, ruotsiksi Stiftelsen för Aalto-universitetets ekonomistuderande sr, englanniksi Foundation for Business Students in Aalto University sr ja sen kotipaikka on Espoo.

Säätiö voi toiminnassaan käyttää nimen ohella myös toissijaista tunnusta KY-säätiö, KY-stiftelsen tai KY Foundation.

TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT

2§ Säätiön tarkoitus

Säätiön tarkoituksena on edistää Helsingin kauppakorkeakoulu -nimisessä yliopistossa ja/tai sen alaisuudessa toimivassa yksikössä opiskelevien yhteiskunnallisia, sosiaalisia, ammatillisia ja henkisiä sekä opiskeluun, opintoihin ja opiskelijaelämään liittyviä pyrkimyksiä ja olla opiskelijoiden yhdyssiteenä.

Jos Helsingin kauppakorkeakoulu lakkaa olemasta taikka tavalla tai toisella muuttuu osaksi toista oikeushenkilöä, on säätiön tarkoituksena edistää Helsingin kauppakorkeakoulun toimintaa jatkavassa yliopistossa tai tätä vastaavassa oikeushenkilössä ja/tai sen alaisuudessa toimivassa yksikössä kauppatieteellistä tutkintoa, ohjelmaa tai muuta kauppatieteellistä opintokokonaisuutta opiskelevien edellä mainittuja pyrkimyksiä.

Yllä mainittuihin pyrkimyksiin sisältyvän opiskelijoiden asunnonsaannin edistämisen osalta säätiö voi edellä mainittujen opiskelijoiden lisäksi edistää toissijaisesti myös muiden yliopisto-opiskelijoiden asunnon saantia, kuitenkin siten, ettei ensisijaisen tarkoituksen toteutuminen vaarannu.

3§ Toimintamuodot

Säätiön toimintamuotoja ovat:

  • kehittää ja ylläpitää sekä tukea taloudellisesti että muilla tavoin opiskelijoiden kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä sekä opiskelijoiden vaihto-opiskelua;

  • tukea sekä taloudellisesti että muilla tavoin opiskelua ja opiskelun edellytyksiä;

  • tukea sekä taloudellisesti että muilla tavoin opiskelijoiden keskuudessa järjestettävää harrastustoimintaa, järjestää ja tukea kulttuuri- ja liikuntatapahtumia sekä opiskelijoiden terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia lisäävää toimintaa;

  • omistaa, rakennuttaa ja hankkia sekä vuokrata opiskelija-asuntoja;

  • harjoittaa tiedotustoimintaa kohderyhmänsä keskuudessa;

  • järjestää mahdollisuuksia opiskelijoiden ja yritysmaailman sekä opiskelijoiden ja opintonsa päättäneiden kohtaamiselle;

  • auttaa opiskelijoita tulevan uran alkuun saattamisessa;

  • kohottaa kauppatieteitä opiskelevien arvostusta ja tuntemusta yhteiskunnassamme;

  • tukea taloudellisesti säätiön tarkoitusta edistävien muiden yhteisöjen ja säätiöiden toimintaa sekä edistää toimijoiden yhteistyötä;

  • tarjota tiloja säätiön tarkoitusta edistävien muiden yhteisöjen, opiskelijatoimijoiden ja säätiöiden toimintaa varten veloituksetta, markkinahintaan tai alle markkinahinnan.

  • jakaa apurahoja ja stipendejä;

  • toteuttaa tarkoitustaan muilla laillisilla toimintamuodoilla

Opiskelijoilla tarkoitetaan säätiön tarkoituksessa mainittuja kauppatieteellistä tutkintoa, ohjelmaa tai muuta kauppatieteellistä opintokokonaisuutta opiskelevia henkilöitä.

Opiskelija-asuntotoiminnassa opiskelijoilla tarkoitetaan ensisijaisesti tarkoituksessa mainittuja kauppatieteellistä tutkintoa, ohjelmaa tai muuta kauppatieteellistä opintokokonaisuutta opiskelevia henkilöitä. Asuntojen vuokraamisessa voidaan tarvittaessa toissijaisesti tukea myös muiden yliopisto-opiskelijoiden asunnon saantia.

4§ Säätiön liiketoiminta

Säätiö voi harjoittaa kaikkea laillista liiketoimintaa toimintansa rahoittamiseksi.

SÄÄTIÖN OMAISUUS

5§ Säätiön omaisuus

Säätiön säädepääoma on 200 000 euroa.

Säätiö voi vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja sekä kartuttaa omaisuutta muullakin lain tai sääntöjen sallimalla tavalla.

Säätiö voi omistaa muun muassa kiinteistöjä, osakkeita, osuuksia sekä oikeuksia.

PÄÄTÖKSENTEKO JA HALLINTO

6§ Toimielimet ja toimihenkilöt

Säätiöllä on hallintoneuvosto ja hallitus.

Hallintoneuvostolla ja hallituksella on oikeus asettaa säätiön toiminnassa tarvittavia valiokuntia ja työryhmiä.

Säätiöllä voi olla toimitusjohtaja ja toimitusjohtajalla voi olla sijainen.

Säätiöllä voi olla asiamies, joka voi toimia talousjohtajana sekä toiminnassa tarvittavia muita toimihenkilöitä.

HALLINTONEUVOSTO

7 § Hallintoneuvoston kokoonpano, toimikausi ja valintatapa

Säätiön hallintoneuvostolla on puheenjohtaja, 21 varsinaista jäsentä ja 0-200 varajäsentä. Hallintoneuvoston toimikausi on kaksi kalenterivuotta.

Säätiön hallintoneuvoston nimeää Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry:n (myöhemmin KY-yhdistys) edustajisto jäsenistään ja varajäsenistään. Hallintoneuvostoon nimetään 21 jäsentä ja 0-200 varajäsentä.

Hallintoneuvoston puheenjohtajana toimii KY-yhdistyksen edustajiston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajana KY-yhdistyksen edustajiston ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Mikäli KY-yhdistyksen edustajiston puheenjohtaja tai ensimmäinen varapuheenjohtaja ei anna suostumustaan tehtävään säätiön hallintoneuvostossa, nimeää KY-yhdistyksen edustajisto hallintoneuvoston puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan säätiön hallintoneuvostoon KY-yhdistyksen edustajiston varsinaisten jäsenten keskuudesta kalenterivuodeksi kerrallaan.

Mikäli hallintoneuvoston varsinainen jäsen eroaa kesken toimikauden, hänen tilalleen varsinaiseksi jäseneksi nousee ensimmäinen varajäsen.

Mikäli valitsijataho ei ole nimennyt jäseniä säätiön hallintoneuvostoon seuraavaksi toimikaudeksi edellä mainitun mukaisesti viimeistään toimikauden alkamista edel- tävän kuukauden 14. päivänä tai nimennyt siihen mennessä puheenjohtajaa tai varapuheenjohtajaa taikka mikäli KY-yhdistys on purkautunut tai lakkautettu taikka sitä muutoin ei ole olemassa, täydentää säätiön hallintoneuvosto itse itseään. Hallintoneuvostoon valitaan tuolloin puheenjohtaja, 21 jäsentä ja 0 - 200 varajäsentä kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan.

8 § Hallintoneuvoston jäsenen kelpoisuus

Hallintoneuvoston jäsenen tulee olla KY-yhdistyksen äänioikeutettu varsinainen jäsen.

Säätiön hallituksen puheenjohtaja, hallituksen jäsen sekä toimitusjohtaja ja hänen sijaisensa ovat esteellisiä toimimaan hallintoneuvoston jäsenenä.

Säätiön, KY-yhdistyksen taikka näiden määräysvallassa olevan yhtiön työntekijä on työsuhteensa ajan esteellinen toimimaan säätiön hallintoneuvoston jäsenenä.

9 § Hallintoneuvoston tehtävät

Hallintoneuvosto ohjaa säätiön toimintaa ja valvoo säätiön hallintoa. Hallintoneuvoston on erityisesti

  • vahvistettava keskeiset periaatteet ja suuntaviivat, joiden mukaan hallituksen on toteutettava säätiön tarkoitusta ja hoidettava sen varoja; ja

  • valvottava, että säätiön varoja käytetään näiden periaatteiden ja suuntaviivojen mukaisesti.

    Tämän lisäksi hallintoneuvosto

  • vahvistaa toimintasuunnitelman ja talousarvion;

  • vahvistaa säätiön tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen sekä päättää toimenpiteistä, joihin tilinpäätös mahdollisesti antaa aihetta;

  • päättää hallintoneuvoston puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja muiden jäsenten sekä hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja muiden jäsenten valinnasta, mikäli jäseniä ei ole valittu säännöissä mainitun mukaisesti;

  • päättää tilintarkastajien ja varatilintarkastajien valinnasta ja palkkioista;

  • päättää omista palkkioistaan ja hallituksen jäsenten palkkioista tai niiden perusteista;

  • vahvistaa hallituksen esityksestä toimielimiä, toimihenkilöitä sekä säätiön toimintaa koskevat työjärjestykset ja ohjesäännöt;

  • asettaa hallintoneuvoston toiminnassa tarvittavia valiokuntia ja työryhmiä;

  • vahvistaa hallituksen päätöksen sääntöjen muuttamisesta, sulautumisesta ja säätiön purkamisesta.Jos hallitus on toiminut lain tai näiden sääntöjen vastaisesti, voi hallintoneuvosto velvoittaa hallituksen ryhtymään toimiin oikaisun aikaansaamiseksi tai kieltää virheellisen päätöksen täytäntöönpanon.

Jos säätiölle on aiheutettu vahinkoa, voi hallintoneuvosto velvoittaa säätiön hallituk- sen ryhtymään toimiin korvauksen vaatimiseksi vahingon aiheuttajalta säätiölle aiheutuneesta vahingosta.

10 § Hallintoneuvoston kokous

Hallintoneuvosto kokoontuu kevätkokoukseen huhtikuun loppuun mennessä, syys- kokoukseen syyskuun loppuun mennessä sekä talvikokoukseen joulukuun loppuun mennessä.

Hallintoneuvosto kokoontuu muulloinkin, jos hallintoneuvoston puheenjohtaja pitää sitä tarpeellisena tai jos vähintään viisi hallintoneuvoston jäsentä sitä kirjallisesti puheenjohtajalta vaatii.

Kokouskutsu on toimitettava hallintoneuvoston jäsenelle kirjallisesti, sähköpostilla tai muuten todisteellisesti viimeistään viisi päivää ennen kokousta.

Hallintoneuvoston kevätkokouksessa:

  • esitetään tilinpäätös ja toimintakertomus;

  • esitetään tilintarkastuskertomus;

  • päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä toimenpiteistä, joihin se

    mahdollisesti antaa aihetta;

  • päätetään muista asioista, joista hallintoneuvosto on näiden sääntöjen mukaan

    oikeutettu päättämään. Hallintoneuvoston syyskokouksessa:

  • päätetään hallitukselle annettavista ohjeista seuraavan vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimiseen;

  • päätetään muista asioista, joista hallintoneuvosto näiden sääntöjen mukaan on oikeutettu päättämään.

    Hallintoneuvoston talvikokouksessa:

  • vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavalle vuodelle;

  • valitaan tilintarkastajat seuraavaksi kalenterivuodeksi;

  • päätetään kokouspalkkioista ja muista palkkioista tai niiden perusteista seuraavaksi kalenterivuodeksi;

  • valitaan tarvittaessa jäsenet hallintoneuvostoon ja hallitukseen;

  • päätetään muista asioista, joista hallintoneuvosto näiden sääntöjen mukaan on

    oikeutettu päättämään.

11 § Hallintoneuvoston päätöksenteko

Hallintoneuvosto on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet muista jäsenistä on läsnä.

Päätökseksi tulee se mielipide, jota enemmän kuin puolet läsnä olevista jäsenistä on kannattanut, jollei säätiölaista tai näistä säännöistä muuta johdu. toimitettavassa vaalissa noudatetaan enemmistövaalitapaa, jollei henkilövalinta tapahdu yksimielisesti. Kun vaaleissa on valittava useista ehdokkaista vain yksi henkilö, tulee ehdokkaan kuitenkin tullakseen valituksi saada yli puolet äänestykseen osallistuneiden äänistä. Ellei kukaan ehdokkaista saa vaadittavaa enemmistöä, suoritetaan kahden eniten ääniä saaneen välillä toinen äänestys.

Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, henkilövaaleissa kuitenkin arpa.

HALLITUS

12 § Hallitus

Säätiön hallitukseen kuuluu 10 - 12 jäsentä.

13 § Hallituksen valintatapa

KY-yhdistyksen edustajisto nimeää säätiön hallitukseen puheenjohtajan sekä seitsemästä yhdeksään (7 - 9) muuta jäsentä. KY-yhdistyksen kunniavaltuuskunta nimeää yhden jäsenen säätiön hallitukseen. KY-yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja on itseoikeutettu hallituksen jäsen.

KY-yhdistyksen edustajiston nimeämistä jäsenistä puheenjohtajan ja kolmen muun jäsenen tulee valintahetkellä olla KY-yhdistyksen äänioikeutettuja varsinaisia jäseniä (”opiskelijajäsen”), jos hallituksen jäsenten määrä kaikkiaan on kymmenen; puheenjohtajan ja neljän muun jäsenen tulee valintahetkellä olla opiskelijajäseniä, jos hallituksen jäsenten määrä kaikkiaan on 11 tai 12.

Opiskelijajäseniä ja itseoikeutettua jäsentä lukuun ottamatta muut hallituksen jäsenet ovat asiantuntijajäseniä.

KY-yhdistyksen kunniavaltuuskunnan valitessa jäsentä säätiön hallitukseen sovelletaan kunniavaltuuskunnan kokousmenettelyyn, mitä KY-yhdistyksen säännöissä on kunniavaltuuskunnan toiminnasta määrätty. Mikäli KY-yhdistyksen kunniavaltuuskunta ei ole nimennyt säätiön hallituksen jäsentä viimeistään joulukuun 1. päivänä, nimeää jäsenen KY-yhdistyksen edustajisto.

Mikäli jäseniä ei ole nimetty säätiön hallitukseen viimeistään joulukuun 14. päivänä tai KY-yhdistys on purettu tai lakkautettu taikka sitä muutoin ei ole olemassa, nimeää jäsenet seuraavaksi toimikaudeksi säätiön hallintoneuvosto.

14 § Hallituksen toimikausi

Opiskelijajäsenten toimikausi on kaksi kalenterivuotta. Puolet jäsenistä on vuosittain erovuorossa.

Henkilö voi toimia hallituksessa opiskelijajäsenenä enintään kaksi toimikautta.

Asiantuntijajäsenen toimikausi on kolme kalenterivuotta siten, että kolmasosa on vuosittain erovuorossa.

Henkilö voi toimia hallituksessa asiantuntijajäsenenä enintään kolme peräkkäistä toimikautta.

Itseoikeutetun jäsenen toimikausi on yksi kalenterivuosi.

Hallituksen puheenjohtaja nimetään puheenjohtajan tehtävään vuodeksi kerrallaan. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan vuodeksi kerrallaan.

15 § Hallituksen jäsenen kelpoisuus

Sen lisäksi mitä edellä on kelpoisuudesta todettu:

Hallituksen jäsenenä ei voi olla säätiön tai KY-yhdistyksen taikka näiden määräysvallassa olevan yhtiön työntekijä tai toimitusjohtaja tai hänen sijaisensa.

Hallituksen puheenjohtajana ei voi olla KY-yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja.

Asiantuntijajäsenten tulee olla talouden- ja varainhoidossa kyvykkäiksi ja luotettaviksi tunnettuja henkilöitä.

16 § Hallituksen jäsenen eroaminen ja erottaminen

Hallituksen jäsen voi erota tehtävästään kesken toimikauden. Eroaminen tulee voimaan, kun siitä on ilmoitettu hallitukselle, jollei eroamista koskevasta ilmoituksesta muuta ilmene.

Jos hallituksen jäsen eroaa kesken toimikauden, voi KY-yhdistyksen edustajisto valita hänen tilalleen uuden jäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Hallituksen jäsenen nimennyt taho voi erottaa hallituksen jäsenen kesken toimikauden ja nimetä uuden jäsenen hänen tilalleen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

17 § Hallituksen tehtävät

Hallitus vastaa säätiön toiminnasta sekä käyttää säätiön päätösvaltaa niissä asioissa, joista näissä säännöissä ei ole toisin määrätty. Hallitus edustaa säätiötä.

Hallituksen on erityisesti huolellisesti toimien huolehdittava

  • säätiön hallinnosta;

  • toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä;

  • säätiön tarkoituksen toteutumisesta ja

  • varojen asianmukaisesta sijoittamisesta

Hallitus voi saattaa hallituksen tai toimitusjohtajan yleistoimivaltaan kuuluvan yksittäisen asian hallintoneuvoston päätettäväksi.

18 § Hallituksen kokous

Hallituksen puheenjohtaja vastaa siitä, että hallitus kokoontuu tarvittaessa. Kokous on myös kutsuttava koolle, jos vähintään kaksi hallituksen jäsentä sitä kirjallisesti hallituksen puheenjohtajalta vaatii.

Kokouskutsu on toimitettava hallituksen jäsenelle kirjallisesti, sähköpostilla tai muuten todisteellisesti viimeistään viisi päivää ennen kokousta.

Hallintoneuvoston puheenjohtajalla on läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksessa, mutta ei äänioikeutta päätettäessä säätiön asioista.

Hallitus voi oikeuttaa säätiön toimitusjohtajan tai hänen sijaisensa, toimihenkilön tai muun henkilön olemaan läsnä hallituksen kokouksessa ja käyttämään puheoikeutta, mutta ei äänioikeutta päätettäessä säätiön asioita.

19 § Hallituksen päätöksenteko

Hallitus on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet muista jäsenistä on läsnä.

Päätökseksi tulee mielipide, jota enemmän kuin puolet läsnä olevista jäsenistä on kannattanut, jollei säätiölaista tai näistä säännöistä muuta johdu.

Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, henkilövaaleissa kuitenkin arpa.

MUUT TOIMIELIMET JA TOIMIHENKILÖT

20 § Valiokunnat ja työryhmät

Säätiön valiokuntien ja työryhmien toiminnasta määrätään hallituksen päättämässä ja hallintoneuvoston vahvistamassa valiokuntaohjesäännössä.

21 § Toimitusjohtaja

Säätiön hallitus voi nimittää säätiölle toimitusjohtajan ja hänen sijaisensa ja erottaa heidät.

Toimitusjohtajan tehtävänä on huolehtia säätiön tarkoituksen toteutumisesta ja hoitaa säätiön muuta päivittäistä hallintoa hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Toimitusjohtaja vastaa siitä, että säätiön kirjanpito on lainmukainen ja varainhoito luotettavalla tavalla järjestetty.

Toimitusjohtajan on annettava hallitukselle ja sen jäsenelle tiedot, jotka ovat tarpeen hallituksen tehtävän hoitamiseksi.

Toimitusjohtaja saa ryhtyä säätiön toiminnan laajuus ja laatu huomioon ottaen epätavallisiin tai laajakantoisiin toimiin vain, jos hallitus on hänet siihen valtuuttanut tai hallituksen päätöstä ei voida odottaa aiheuttamatta säätiön toiminnalle olennaista haittaa. Viimeksi mainitussa tapauksessa hallitukselle on mahdollisimman pian annettava tieto toimista.

Toimitusjohtajalla on oikeus olla läsnä hallituksen ja hallintoneuvoston kokouksissa ja käyttää siellä puhevaltaa, jollei hallitus tai hallintoneuvosto päätä toisin.

22 § Talousjohtaja

Säätiön hallitus voi nimittää säätiölle talousjohtajan ja erottaa hänet. Talousjohtajan tehtävänä on hoitaa säätiön taloutta ja varoja erillisen työjärjestyksen sekä hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Talousjohtajalla on oikeus olla läsnä hallituksen ja hallintoneuvoston kokouksissa ja käyttää siellä puhevaltaa, jollei hallitus tai hallintoneuvosto päätä toisin.

Talousjohtajan on annettava hallitukselle ja sen jäsenelle tiedot, jotka ovat tarpeen hallituksen tehtävän hoitamiseksi.

Talousjohtajasta voidaan käyttää toissijaista nimeä asiamies.

TALOUS

23 § Varainhoito

Varainhoidon tehtävänä on turvata taloudelliset edellytykset säätiön toiminnan häiriöttömälle jatkumiselle.

Omaisuudesta on riittävä osa pidettävä likvidissä muodossa niin, että säätiö kaikissa oloissa pystyy hoitamaan maksuvelvoitteensa.

24 § Rahastot

Säätiöllä voi olla pysyviä erillisrahastoja. Erillisrahastojen tarkoitusten tulee olla sopusoinnussa säätiön tarkoituksen kanssa. Niiden perustamisesta ja lakkauttamisesta päättää hallitus 2/3 määräenemmistöllä annetuista äänistä.

25 § Tilikausi

Säätiön tilikausi on kalenterivuosi.

26 § Tilinpäätös ja tilintarkastus

Säätiön hallituksen on huolehdittava tilinpäätöksen laatimisesta ja annettava tilintarkastajille tilinpäätösasiakirjat, kirjanpito tositteineen sekä muutkin säätiön talouden ja hallinnon arvioimiseksi tarvittavat asiakirjat viimeistään kuukautta ennen hallintoneuvoston kevätkokousta, jossa tilinpäätös vahvistetaan.

Tilintarkastajien tulee antaa tilintarkastuskertomuksensa säätiön hallitukselle viimeistään kaksi viikkoa ennen hallintoneuvoston kevätkokousta, jossa tilinpäätös vahvistetaan.

27 § Tilintarkastajat ja tilintarkastajien toimikausi

Säätiöllä on yhdestä kahteen (1 - 2) hallintoneuvoston valitsemaa varsinaista tilintarkastajaa ja enintään kaksi (0 - 2) varatilintarkastajaa. Tilintarkastajien tulee olla Keskuskauppakamarin hyväksymiä tilintarkastajia (KHT) tai KHT- tilintarkastusyhteisöjä. Jos säätiöllä on vain yksi varsinainen tilintarkastaja, joka ei ole hyväksytty KHT -yhteisö, on valittava vähintään yksi varatilintarkastaja.

Hallitus voi kutsua valvontatilintarkastajaksi KHT-tilintarkastajan tai - tilintarkastusyhteisön.

Tilintarkastajat suorittavat yhden tilikauden tilintarkastuksen. Heidän tehtävänsä alkaa valinnalla ja päättyy, kun tilinpäätös on vahvistettu hallintoneuvostossa.

Säätiön tilintarkastajan peräkkäisten toimikausien yhteenlaskettu kesto voi olla enintään seitsemän vuotta. Tilintarkastaja voi edellä mainitun enimmäisajan jälkeen osallistua uudelleen säätiön tilintarkastukseen aikaisintaan neljän vuoden kuluttua tilintarkastustehtävän päättymisestä.

Jos tilintarkastajaksi on valittu tilintarkastusyhteisö, edellä tässä pykälässä määrättyä peräkkäisten toimikausien rajoitusta ei sovelleta yhteisöön, vaan ainoastaan päävastuulliseen tilintarkastajaan.

MUUT MÄÄRÄYKSET

28 § Säätiön edustaminen

Hallitus edustaa säätiötä.

Hallitus voi oikeuttaa säätiön toimihenkilön tai muun henkilön edustamaan säätiötä, kuitenkin aina kaksi yhdessä.

29 § Kokouspalkkio

Toimielimen jäsenelle voidaan maksaa tavanomainen kokouspalkkio ja tavanomainen palkkio säätiön hyväksi tehdystä muusta työstä.

30 § Vuosiselvitysten ja ilmoitusten tekeminen

Säätiön hallituksen on kesäkuun loppuun mennessä toimitettava Patentti- ja rekisterihallitukselle jäljennökset tuloslaskelmasta ja taseesta liitteineen, tase- erittelystä sekä toiminta- ja tilintarkastuskertomuksista.

Hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenen sekä edustajien vaihtumisesta on viivytyksettä tehtävä ilmoitus Patentti- ja rekisterihallitukselle.

31 § Sääntöjen muuttaminen

Hallitus tekee hallintoneuvostolle esityksen sääntöjen muuttamisesta. Esityksestä on päätettävä hallituksen kokouksessa kahden kolmasosan (2/3) enemmistöllä annetuista äänistä.

Hallintoneuvosto päättää sääntöjen muuttamisesta hallituksen esityksestä. Päätös on tehtävä kahdessa perättäisessä vähintään 14 vuorokauden väliajoin pidettävässä kokouksessa, kummassakin vähintään kahden kolmasosan (2/3) enemmistöllä annetuista äänistä.

Kokouskutsuissa on mainittava sääntöjen muuttamisesta.

32 § Säätiön purkaminen

Päätös säätiön asettamisesta selvitystilaan on tehtävä hallituksen kokouksissa neljä viidesosan (4/5) enemmistöllä kaikkien hallituksen jäsenten äänistä.

Päätös on alistettava hallintoneuvoston päätettäväksi. Hallintoneuvostossa päätös säätiön asettamisesta selvitystilaan on tehtävä kahdessa perättäisessä vähintään 14 vuorokauden väliajoin pidettävässä kokouksessa, kummassakin vähintään neljä viidesosan (4/5) enemmistöllä annetuista äänistä.

Kokouskutsussa on mainittava säätiön asettamisesta selvitystilaan.

Säätiön purkautuessa tai lakatessa luovutetaan säätiön varat Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnalle näiden sääntöjen mukaiseen tarkoitukseen käytettäväksi.

Jos Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta on lakannut, luovutetaan jäljellä olevat varat Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan toimintaa jatkaneelle tai muulle vastaavalle hallintoneuvoston määräämälle yksikölle käytettäväksi kauppatieteen opiskelijoiden pyrkimysten edistämiseen näiden sääntöjen mukaisesti yleishyödylliseen tarkoitukseen.